Bewegingstherapie

 

Via bewegingscoaching word je geholpen bij het leren van duidelijke (non-verbale) communicatie en nieuwe gewoontes. Hoe kan je lichaamstaal zich zo ontwikkelen dat dit je helpt om dichter bij de anderen te zijn? 

We werken aan en op basis van een trainingsschema dat speciaal voor jou wordt ontworpen. Met als bedoeling dat je concrete acties kan ondernemen om gewoontes die je niet meer dienen stap voor stap bij te sturen naar momenten van zelfzorg en vitaliteit. 

Beweging doet leven, schept vrijheid en verbinding.   

Ben je al vele malen naar de dokter of kinesist geweest, maar blijft dat lichaam je parten spelen?

Ben je snel vermoeid, gespannen, overprikkeld of lusteloos? 

Kom je er niet toe om te spelen met je kinderen, of om je daar in uit te leven?

 

Heb je het gevoel dat de mensen rondom jou je niet begrijpen?

Zou je graag vrij willen bewegen op muziek tijdens een feest of een festival? 

Wil je jezelf vrijer kunnen voelen in een intense babbel met een vriend(in)?

 

Vind je jezelf in deze vragen, en zit je er al langer mee vast? Dan kan dit een uitnodiging zijn om je "probleem" niet als een alleenstaande ervaring te bekijken, maar als een signaal om beter te luisteren naar je lichaam, je relaties tot jezelf en anderen. Wat zegt je lichaamstaal over jezelf? Wat heb jij echt nodig? Welke gewoontes en verhalen dienen jou niet meer in het alledaagse en jouw interacties met anderen? Hoe kan dit een eerste stap zijn om verder te groeien?

 

Bewegingstherapie en coaching (BTC), maakt gebruik van fysieke oefeningen, reflectie (wat gebeurde er nu? Laten we woorden zoeken?), deskundige toelichting en doelgerichte coaching methodes.   

 

In bewegingstherapie, een vorm van lichaamsgerichte therapie, ga je aan de slag met bewegingsoefeningen en creatieve exploraties om helderheid te verkrijgen omtrent  je innerlijke leefwereld.

Welke klachten

 BTC is in het bijzonder doeltreffend voor volgende complicaties:

·  Psychosomatische klachten

·  Communicatie in relaties

·  Slaapproblemen

·  Aanhoudende pijn en beperking bij beweging

·  Burn-out en depressie

Bij mij kan je terecht voor begeleiding naar een leven vol beweging, terug naar de bron van je vitaliteit, zodat je ten volle kan genieten van momenten met de mensen die je dierbaar zijn.

 

Ik ben benieuwd naar wat jou in beweging brengt.

 


Wil je meer info of een afspraak maken bij Harald?