Kinesitherapie Bewegingsconsulentie

Samen met Lies  bewandel je het pad van doorvoeld bewegen en bewust functioneren.

Ik ben Lies Van Puyvelde, bewegingsconsulente en kinesitherapeute.

 

Als je bij mij komt met klachten aan het bewegingsstelsel en/of vermoeidheid, kijken we samen naar je hele verhaal. Welke factoren veroorzaken of onderhouden jouw huidige klachten?

We maken een plan op naar beter functioneren en kijken wat ik jou kan leren en hoe je daar zelf mee aan de slag kan gaan.

Ik werk graag via de methode van DoorvoeldBewegen. Het is een bewegingsleer waarbij het samenspel van ergonomie, myofasciale technieken en de manier waarop je je opgericht bent en beweegt de basis vormen. Ik coach je indien nodig naar een betere balans tussen rust vinden en in beweging zijn. Mijn kijk op jouw proces wordt ook gekleurd door mijn extra opleidingen als lymfetherapeute, manueel therapeute, relaxatietherapeute, en als liefhebber van yoga.

 

Concreet bied ik een speelse manier om meer bewustzijn te krijgen in je lichaam. Je leert technieken en vaardigheden om zelf te kunnen komen tot beter functioneren in je dagelijks leven. Zowel bij klachten als bij het vermijden ervan in de toekomst! Zachte manuele technieken kunnen helpend zijn om je je eigen rust en ruimte te laten ervaren.

 

Ook bij de begeleiding van zwangere en bevallen vrouwen is voor mij zelfzorg een belangrijk thema. Uit eigen ervaring is goed voor jezelf zorgen een heel interessante manier van opvoeden, zelfs als jouw kindje nog in je buik zit.

 

Ik werk bij Studio Still omwille van de huisslogan: ‘Breng je natuur in beweging’. Het is en blijft een interessant proces om ervaringen te voelen en een stap te (leren) nemen naar bewust bewegen, in en buiten jezelf. De mooie natuur van Sinaai draagt hier nog extra bij toe!

Doelgroepen:

 

Jongvolwassenen en volwassenen

 

Problematieken van spierpijnen of gewrichtsklachten.

 

Centrale klachten zoals aanhoudende vermoeidheid, niet verkwikkende slaap, hyperventilatie, migraine, spijsverteringsklachten, tinnitus,… 

 

Ik begeleid herstelprocessen bij een burn-out, angstproblematiek, tijdens en na een kankerverhaal. Ik werk dan graag samen met jouw (huis)arts, therapeut of osteopaat.

 

Pre- en postnatale begeleiding, bekkenbodemproblematieken

Tarieven

 
Via individuele sessies: 30 euro per 25 minuten, terugbetaling mogelijk via een kinevoorschrift.
Via workshops in groep