Ashtanga 


 Wat Ashtanga Yoga is
 Als je houdt van eens flink zweten samen met een bewegende meditatie. Bewegen door een vaste serie houdingen synchroon met een ritmische ademhaling. De serie start met een aantal zonnegroeten, gevolgd door staande en zittende houdingen en eindigt met kalmerende inversies. Het accent ligt hier op bewegen op het ritme van de ademhaling, focus en flow. Ashtanga yoga is een zuiverende yogareeks. Het helpt jou om je rustiger te voelen maar ook om kracht op te bouwen. Een echte detox voor lichaam en geest. Wat betekent Ashtanga Yoga? Ashtanga betekent letterlijk acht ledematen. Het verwijst naar de acht ’takken’ die binnen yoga worden onderscheiden en die rond het begin van de jaartelling zijn beschreven door Rishi Patanjali. Iedere tak heeft een eigen thema. Zo is er een over ademhaling, een over het naar binnen richten van de aandacht en zijn er diverse gewijd aan regels van sociaal gedrag. Het zijn geen opeenvolgende stadia, maar verschillende ingangen om tot een breder en dieper bewustzijn te komen. Ashtanga vinyasa vloeit, stroomt en ademt. Elke houding wordt op een vaste manier ingezet, volgehouden en afgesloten. 


NIEUW! ‘Start to Meditate’ met Michaël in het najaar


Een combinatie van verschillende meditatievormen.

Een relaxmoment met aandacht voor jezelf om in ontmoeting te gaan met jezelf.

Start: de exacte data worden nog meegedeeld 

Yin yoga met Michaël op donderdagavond om 20.30u yin yang

 

Yin Yoga nodigt je uit om je over te geven aan kwaliteiten zoals zachtheid en mildheid. Het is een meditatieve en herstellende vorm van yoga. Door de spieren te ontspannen bereik je het bindweefsel (fascia, gewrichten, gewrichtsbanden en pezen). Dit leidt tot meer mobiliteit, balans in emoties en minder stress.

Geschikt voor ieders type lichaam en leeftijd... Tevens uiterst doeltreffend bij stress gerelateerde klachten, depressie, burn out...

Ideaal voor iedereen die wil vertragen en opnieuw contact maken met zichzelf via hun lichaam. 


Start: donderdagavond 19u en 20.15u
Kostprijs: 15 euro losse les, 75 euro 5 beurtenkaart, 130 euro voor 10 beurten, 250 euro voor 20 beurten

Balanstraining volwassenen

NIEUW

Leuk, uitdagend maar ook ontspannend. 
Eens iets helemaal anders. Train je core stability, bekkenbodemspieren, evenwicht, kracht, … en breng zo balans in lichaam en geest.
Of gewoon om eens iets doen voor jezelf en jezelf terug in beweging te brengen na de winterrust!!

Trainen op Das Brett is uitstekend voor je stabiliteit - elasticiteit - balans!!
Stabiliteit:
Je diepe houdingsspieren worden met dit balansbord getraind. Bovendien worden je fijnste spiertjes ook geoefend én het heeft een positieve invloed op de stabiliteit van je gewrichten.
Elasticiteit: Het balansbord is uiterst stabiel, juist omdat het elastisch is en veerkrachtig. Ons bindweefsel bezit diezelfde eigenschap en wordt hier ook mee getraind, met het oog op blessurepreventie.
Balans: Niet enkel in ons lichaam, maar ook onze geest is balans belangrijk. Evenwichtsoefeningen op Das Brett zijn zeer effectief daarvoor. Door een ontspanning te creëren samen met een diepe concentratie wordt een stress-reductie bekomen.Elke maandagavond 20u - 21u (behalve op feestdagen en in schoolvakanties met aangepaste data)
Kostprijs: 130 euro bij aankoop 10 beurten

Small group training

 

50' sporten in de natuur in kleine groepjes van maximaal 6 personen op een leuke beat.


Hierbij word je begeleid door een professionele coach, en werken we aan je kracht, conditie en coördinatie.


Zijn de aangeboden oefeningen voor jou te zwaar of kan je bepaalde oefeningen niet doen omwille van een blessure? Geen probleem! We luisteren naar jouw lichaam en passen de oefeningen aan. 

Small group training

voor vrouwen


Vanaf dinsdag 21 november om 17u
outdoor bij Studio Still
(bij slecht weer onder de stretchtent)

Heb je een vraag over de lessen?

Aarzel zeker niet om je vragen te stellen over de lessen. We hebben je er graag bij!